dijous, d’octubre 18, 2007

L’ADENC INAUGURA LA XVII EDICIÓ DE LA MOSTRA DE BOLETS

El proper dissabte 20 d’octubre a les 6 de la tarda s’inaugura, al Casal Pere Quart de Sabadell, la XVII edició de la “Mostra de Bolets. Sabadell tocat del bolet!”, organitzada per l’ADENC. Aquesta exposició romandrà oberta al públic del 20 d’octubre al 26 d’octubre. Els horaris de visita són els dies feiners de 6 a 8 del vespre, els dissabtes de 6 a 9 del vespre i els diumenges d’11 a 2 del matí i de 6 a 9 del vespre.

Mitjançant uns plafons renovats, més dinàmics i visuals, es podrà aprendre què és un bolet, què és un fong i les diferents maneres de dispersar les seves espores. Maquetes i reproduccions completen la informació. Els visitants poden seguir d’una forma directa, mitjançant lupes i microscopis, el seu cicle biològic, conèixer l’ecologia dels fongs, com s’alimenten i quines funcions realitzen en els boscos, així com quines pautes s'han de seguir a l’hora d’anar al bosc per no malmetre’ls.

També s’exposa una completa col·lecció de bolets frescos de les diferents contrades de Catalunya, des de l’alta muntanya fins a la terra baixa mediterrània, classificats segons el seu hàbitat (fageda, pineda i alzinar). Els diferents àmbits de l'exposició es complementen amb jocs interactius per a totes les edats, els quals faciliten la comprensió dels diferents conceptes
que es presenten a l'exposició. Jocs d'ordinador, trencaclosques i jocs manipulatius en són alguns exemples.Cada any comptem amb la participació de molts ciutadans i ciutadanes que ens porten els bolets que han trobat al bosc i així també contribueixen a enriquir l’exposició. Des de l'ADENC volem agrair molt aquesta col·laboració ciutadana.

En el marc de la Mostra de bolets també oferim una xerrada a càrrec del Dr. Josep Piqueras, gratuïta i oberta a tothom, que enguany tractarà el tema “Bolets tòxics i intoxicacions”. La xerrada es durà a terme el dijous 25 d’octubre a 2/4 de 8 del vespre al Casal Pere Quart.

ADENC (Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura).
Fotografies: David Datzira