dilluns, d’octubre 22, 2007

El Cicle “Alternatives Sostenibles” tractarà sobre el territori

Aquesta setmana el cicle d’ecologia urbana “Alternatives Sostenibles” que organitza l'ADENC a Terrassa tractarà sobre les problemàtiques de la gestió del territori.

Aquest cicle s'emmarca en les activitats que l’ADENC ha programat per apropar als ciutadans l’interès vers la natura i el coneixement d’aspectes relacionats amb el medi ambient. Es vol aproximar d’una manera amena a temes d'actualitat com el canvi climàtic, la gestió de l’aigua, la mobilitat sostenible, l’impacte de les noves infraestructures sobre el territori, la gestió dels residus, etc.

Aquesta setmana toca el torn al tema del territori: el dijous 25 es farà una xerrada que porta per títol “Territori: la ciutat i el medi natural”, a càrrec de Josep Germain i Otzet, geògraf. Tindrà lloc a l'Ateneu Candela (c/ Sant Gaietà 73, cantonada c/ Montserrat) de 19.30 a 21 h. El dissabte 27 es farà una sortida per el Rodal de Terrassa que ajudaran a comprendre millor els conceptes explicats. Les explicacions aniran a càrrec de Pep Monterde i Guille Domingo.

Properament es tractaran els temes de l'energia i dels residus:

L’energia:
Dijous 29 de novembre: “Energia i edificació. L’energia solar”; a càrrec de David Berenguer, ambientòleg, Aplicacions solars.

Dissabte 1 de desembre: “Visita al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya”, a càrrec de David Berenguer. Entrada 1,40 euros.

Els residus:
Dijous 13 de desembre: “Gestió dels residus a Catalunya. El Vallès Occidental”, a càrrec d’un representant de CEPA (Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius).

Inscripció del curs:
Socis ADENC: 10 euros tot el cicle / 3 euros una xerrada amb la sortida.
No socis: 18 euros tot el cicle / 5 euros una xerrada amb la sortida.

El preu de la inscripció inclou el professorat i la documentació del curs, excepte la sortida de dissabte 1 de desembre. Les inscripcions es faran directament a l’ADENC o bé per telèfon (93 717 18 87). Les places són limitades.

Totes les sessions teòriques tindran lloc a l’Ateneu Candela de Terrassa:
c/Sant Gaietà 73, cantonada c/ Montserrat, de 19.30 a 21 h.

ADENC
El Vallès, 24 de setembre de 2007