dimarts, d’octubre 30, 2007

L'ADENC I L’ETSEIAT ORGANITZEN UN CURS D’INTRODUCCIÓ A LA MICOLOGIA A TERRASSA

L’Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura (ADENC), amb la col•laboració de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT), organitzen novament un curs d’introducció a la micologia coincidint amb l’arribada de la tardor. El curs, impartit per alguns dels millors experts catalans en la matèria, s’estructura en cinc sessions teòriques i dues sortides de camp. Les sessions s’iniciaran dimarts 6 de novembre i finalitzaran dilluns 19. Les places són limitades.

Es tracta d'un curs bàsic adreçat a persones que vulguin iniciar-se en la micologia i pensat especialment per a aquelles persones que no tenen coneixements previs.

Els fongs són organismes microscòpics que juguen un rol molt important en el funcionament dels nostres ecosistemes terrestres. Els bolets són l'estructura aèria reproductora d'aquests organismes i gràcies a ells podem fàcilment identificar-ne l'espècie a ull nu. Catalunya ha estat una terra amb forta tradició boletaire, però els bolets, com a objecte d'estudi naturalístic, encara són bastant desconeguts.

Aquest curs pretén introduir als participants en el coneixement dels fongs i bolets, veient-ne els grups principals, la seva biologia i ecologia, els mètodes de classificació i els usos tradicionals. El curs té un important vessant pràctic amb el qual, mitjançant les sortides de camp, es podran reconèixer les espècies més comunes de bolets presents a casa nostra, des de la terra baixa fins a l’alta muntanya.

El preu d'inscripció és de 50 euros pels socis de l’ADENC i de 70 euros per als no socis. La inscripció es pot fer trucant a l’ADENC (93 717 18 87). Les sessions es realitzaran a l’ETSEIAT (c/Colom, 11 Terrassa). Aquest curs compta amb la col•laboració de Gràfiques Can Rull i es realitza amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa.



ADENC
El Vallès, 30 d’octubre de 2007