dimecres, de febrer 27, 2008

DIUMENGE 9 DE MARÇ, NO VAGIS A LA PLATJA, VINE A DINAR A LA SERRETA


La Plataforma per Vilalba farem un dinar popular a la Serreta el diumenge 9 de març. Us convidem a gaudir de l’escudella que en Pep Salsetes, a qui li agrada se’l presenti com a coquessa, prepararà per a tots els qui en el seu dia no ens va agradar la idea que fessin a Vilalba una urbanització i un golf i un cop fet i vist, encara ens ha agradat menys.

L’escudellòmetro
Ben aviat posarem a la venda als llocs habituals els 150 tiquets pel dinar.
El dinar consistirà en:
aperitiu, amanida, escudella escarratxada i per postres, flaó d’Eivissa. Taula i cadira. Pa, aigua, vi, cafè, copa i puro. Adults a 15 €, menors de 12 anys a 6 €
Hi haurà servei de lloguer de plats i coberts, per a tots aquells que no els duguin de casa. Si us plau, acompanya’ns; diumenge 9 de març, no vagis a la platja, vine a dinar a la Serreta.
Si hem de morir d’alguna cosa, que sigui d’un tip d’escudella

Tots veiem com l’Agència Catalana de l’Aigua (A.C.A.), enmig de la sequera, ha endegat una campanya de sensibilització ciutadana. Se’ns demana directament la col·laboració i indirectament, mitjançant la implicació dels ajuntaments, comencen a aplicar-nos restriccions. Així mateix l’A.C.A. ha anunciat unes mesures per a un millor aprofitament dels recursos hídrics
propis i aliens; algunes de les quals, prou anecdòtiques, com la de dur l’aigua en vaixells, amb un bon resultat mediàtic però de dubtosa rellevància pràctica.
Malauradament la manca d’aigua de Catalunya no és un episodi temporal, com se’ns vol fer creure, sinó que és un mal endèmic del qual tots en som conscients, tots menys l’A.C.A. Veus autoritzades d’experts, d’altres organismes i institucions, vénen advertint que empitjorarà amb el temps, sotmès com està el nostre país a una acceleració de la pressió urbanística i
demogràfica sense precedents. Però ni cas, si darrera de la concessió hi ha activitat econòmica, aigua va.
El que ha fet l’A.C.A. a Catalunya ho tenim exemplificat aquí a Cardedeu. La seva mala gestió del que anomenen el domini públic hidràulic arriba fins al punt delirant que mentre s'apliquen les mesures d'excepcionalitat per la sequera, l’A.C.A. tramita dues noves concessions per al reg del camp de golfde Vilalba. No van creure i ara ens toca el rebre: a dos anys de la inauguració del golf, a Cardedeu ja tenim restriccions pel que fa a l’ús de l’aigua.
Recordeu què deien els polítics abans de començar el camp de golf? “Quan la depuradora de la Roca estigui feta, el golf regarà amb aigua depurada”. Mentida. La depuradora fa un any que rutlla i el golf es rega amb aigua convencional. Ara, a més, sense permís, no tenen cap concessió d’aigua.

A Vilalba, ni golf ni xalets!
Plataforma per Vilalba
Cardedeu, 23 de febrer de 2008

http://www.thesaurus.es/plataformapervilalba