diumenge, de maig 13, 2007

Brutalitat policial a Terrassa

Una noia del col•lectiu Acció Autònoma va ser detinguda la matinada d’aquest dissabte per agents anitiavalots de la policia municipal de Terrassa, després de tancar el Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney, cap a les tres de la matinada. En el moment de la detenció i el trasllat a l'hospital la noia va ser agredida físicament. Durant l'estança a urgències va ser introduïda en una habitació també va ser agredida i vexada per dos policies novament. Posteriorment, va ser traslladada a dues comissaries, primer de la policia municipal i després a la dels mossos d'esquadra, d'on va sortir a quarts de sis de la tarda amb l'acusació d'atemptat a l'autoritat.

Aquesta brigada de la policia municipal s'ha destacat darrerament per assetjar els diferents col•lectius socials de Terrassa. També va ser també la responsable de la recent càrrega davant del centre social ocupat La Resposta en finalitzar la marxa de torxes antirepressiva.

La noia, que acabava de netejar i tancar el centre social i anava de camí a casa, va ser aturada pels policies municipals antiavalots. Un cop dins del cotxe, i emmanillada al darrera, va ser agredida repetidament per diversos agents que s'anaven turnant mentre li propinaven cops. A causa del dolor i els traumatismes provocats pels cops va ser conduïda al servei d’urgències mèdiques.

De camí a la Mútua de Terrassa es van repetir les amenaces i les agressions físiques. En arribar va ser reconeguda per un metge, en presència dels policies, que la van pressionar perquè no fes comentaris res sobre les agressions. Tot i les pressions dels policies, però, la noia va declarar les agressions físicques.

Després de ser examinada, i mentre esperava l'entrega d'unes radiografies, els dos policies que ja l'havien agredit la van introduïr en una habitació de les dependències de la Mútua de Terrassa. La van llençar a terra i la van agredir de nou r fins que la van deixar estesa . Tot i els crits d'auxili, cap membre del personal de la Mútua de Terrrassa va acudir a preocupar-se per la seva situació.

 Després d’esperar per recollir les radiografies la van conduïr a la comissaria de la policia municipal. Un cop allà van continuar els maltractes i les amenaces. Li van tallar amb una navalla els diferents collars i braçalets de cuir que duia a sobre. La van intentar fer despullar, cosa a la que es va negar. I mentre esperava per ser conduida als calabossos, la van anar visitant els diferents policies que l'havien agredit amb l'intenció d’humiliar-la.

Durant la seva estada als calabossos li van negar l'aigua i li van impedir anar al lavabo. En aquest mateix sentit, també se li va vulnerar el dret a fer una trucada a l’advocat.

La noia ha sortit en llibertat a les sis de la tarda, després de negar-se a declarar davant dels agents, acusada d'un delicte d'atemptat a l'autoritat. Ha estat citada a declarar aquest dilluns a les deu del mati davant del jutjat n. 3 de Terrassa. Pel que s’ha pogut saber més endavant, els policies li volien fer treure’s el collarí de protecció que li havien posat a l’hospital per tal que els companys concentrats no s'adonessin de l'agressió que havia patit.


La seva sortida de comissaria ha estat especialment impactant, ja que ha sortit coixejant, amb un collarí, amb els braços plens de blaus i el cap i la cara plena de contusions i esgarrapades.

Per saber-ne més: Kaosenlared.net