dimecres, de maig 16, 2007

Setmana de mobiltizacions per un habitatge digne i contra l'especulació

Avui a les 10 del matí s'ha realitzat la roda de premsa de presentació de la setmana de mobilitzacions per un habitatge digne i contra l'especulació a Sabadell.

En aquesta roda de premsa hi han participat dos membres del Moviment Popular de Sabadell, Carlos Torres i Xavi Pellicer.

Torres ha explicat la campanya contra la precarietat que des d'aquesta xarxa de col·lectius s'ha iniciat enguany, "aquesta campanya consisteix en denunciar les fonts principals de malestar de les classes populars a la nostra ciutat: precarietat en l'habitatge, precarietat laboral i precarietat en l'educació" explicava Torres.

Pel què fa a la precarietat en l'habitatge, Pellicer ha presentat un dossier on s'explica la situació de l'habtiatge a Sabadell i la setmana de mobilitzacions que s'estan duent a terme i que culmina amb una assemblea popular "que s'espera que tingui una participació massiva de sabadellencs/ques" el proper 19 de maig a les 6 de la tarda al Casal Pere Quart. També ha explicat la performance de denúncia que es va realitzar el dilluns passat al centre de Sabadell, en la que es denunciava el tractament de l'habitatge com a simple mercaderia per part de les immobiliàries i constructores, la situació de precarietat davant aquest fet de les persones, i la complicitat de les institucions en aquesta situació. Finalment ha realitzat una convocatòria d'acció sorpresa per demà dijous a les 11 del matí a les cantonada de Gran Via amb Carretera de Barcelona.

Per acomiadar la roda de premsa han avançat tres dades impactants recollides en el dossier: "l'any 2001, un 15% dels immobles de Sabadell es trobaven abandonats; en contrast amb això, del 2001 al 2006 el preu per metre quadrat edificat va passar de 1300 euros a 2900, és a dir que es va més que doblar, i finalment, el preu mig del lloguer a la nostra ciutat ha passat de 440 euros el 2001 a 900 el 2006" Totes aquestes dades extretes de la web municipal.

Convocatòries:
Demà dijous 17 de maig a les 11h Acció contra l'especulació a Crt. de Barcelona amb Gran Via.
Dissabte 19 de maig a les 18h al Casal Pere Quart, Assemblea Popular per un Habitatge Digne i Contra l'Especulació.