dilluns, de maig 21, 2007

Crònica de l'Assemblea per un Habitatge Digne i Contra l'especulació

Dissabte 19 de maig es va realitzar al Casal Pere Quart de Sabadell, la Primera Assemblea per un Habitatge Digne i Contra l'Especulació, l'acte final de la setmana de lluita per un habitatge digne que el Moviment Popular de Sabadell havia convocat del 12 al 19 de maig.

Aquesta va comptar amb la participació de cinquanta persones que des de les 6 de la tarda fins gairebé les 9 de la nit van estar debatent i compartint idees i propostes sobre com canviar la situació actual em matèria d'habitatge.

En resum, la trobada va constar d'una primera part on el MPS exposar la problemàtica de l'especulació i de l'habitatge a nivell macro i a nivell local així com diverses propostes a nivell legal (en l'àmbit tant municipal com autonòmic i estatal) per tal de millorar la situació. Per acabar es va exposar també els motius d'haver convocat aquesta assemblea: "Cal que Sabadell tingui un espai totalment obert des d'on es pugui treballar la qüestió de l'habitatge i des d'on es puguin defensar els interessos populars en un dels àmbits que més malestar genera actualment a la població de la nostra ciutat" va dir David, un portaveu del MPS.

Posteriorment totes les persones que van assistir al debat es va presentar i van mostra la seva voluntat de participar d'aquesta assemblea així com diverses propostes d'actuacions i de mobilitzacions.


Finalment es va acordar realitzar una nova assemblea pel proper dissabte 9 de juny així com es va acordar començar a treballar en tres línies: la primera aprofundir en les propostes i demandes que permetrien millorar la situació actual, la segona difondre al màxim la nova convocatòria i la tercera començar a treballar en futures mobilitzacions de denúncia.

Valoracions del Moviment Popular de Sabadell
Valorem com un èxit que Sabadell s'hagi dotat d'aquest nou espai de participació popular que serà el que la gent que hi participi vulgui que sigui i que pot ser una eina molt útil per defensar els drets dels i les Sabadellenques.

Des del MPS fem doncs una crida a totes les persones i entitats de Sabadell a la participació a la propera assemblea que es realitzarà el dissabte 9 de juny a les 18h al Casal Pere Quart.