divendres, de maig 04, 2007

Crida a la mobilització per la llibertat de Núria Pòrtulas a Sabadell el pròxim 10 de Maig

En el marc de la coordinació nacional de col•lectius antirepressius, hem cregut necessari impulsar la següent mobilització:

Des d'Alerta Solidària Vallès Occidental us cridem a la mobilització a Sabadell el proper 10 de maig de 2007; es realitzarà una concentració davant la seu d’IC-V (Iniciativa per Catalunya-Verds) al carrer Picanyol (Creu Alta)

IC-V, REPRESSORS PER SISTEMA + LLIBERTAT NÚRIA PÒRTULAS!!

El perquè de la mobilització

Els qui treballem, des dels diferents moviments polítics i/o socials del país, hem hagut de suportar en més d’una ocasió l’efecte del que coneixem com a repressió política. La combinació de diferents pràctiques (normatives, jurídiques, policials, mediàtiques...) que persegueixen el càstig, la coacció, l’estigmatització, la criminalització social... dirigida sota directrius polítiques, fixades entre altres, per la Conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

Els diferents Consellers d’Interior dels governs convergents es van destacar per alinear-se fermament al costat de les ordres que venien de Madrid. Estàvem acostumades a sentir com justificaven públicament mesures repressives encaminades per exemple, a empresonar insubmissos, independentistes, okupes... Amb l’entrada del PSC al govern, sabíem que res havia de canviar. La Consellera Tura ja havia donat mostres del seu tarannà contra l’independentisme de Mollet del Vallès, on dirigia la policia local sent-ne l’alcaldessa.

Per contra, Iniciativa per Catalunya-Verds, des de l’oposició estant, havia mostrat públicament mostres de solidaritat amb diferents moviments polítics i socials quan patien repressió. Fins-i-tot, a vegades en privat, a vegades de viva veu, Iniciativa havia criticat la legislació antiterrorista, les tortures (malgrat que per a ells només eren extra-limitacions puntuals d’agents policials). Ens picàvem l’esquena, comprensius i compassius amb nosaltres, quan els parlàvem dels fitxers polítics i el modus operandi de la Bridada d’Informació de la Policia Nacional i de la Secció d’Informació dels Mossos d’Esquadra. Picaven l’ullet al moviment okupa, als immigrants en lluita, als pagesos, als acomiadats, als que sobrevivim a la precarietat laboral... etc.

Actualment, IC-V ocupa la Conselleria d’Interior i els Mossos de Saura no han fet res sinó continuar aplicant la política de l’assetjament constant a la persona militant: empresonament en base a un ridícul informe policial amb aplicació de la llei antiterrorista contra la militant anarquista Núria Pòrtulas, identificacions sense dret a Cornellà, coaccions contra manifestants a Barcelona, imposició de sancions en base a fitxers polítics a Lleida, càrregues policials amb ferits a Sabadell, difamacions amb notes de premsa... i desallotjaments a dojo (La Makabra, Can Punxes, Els Tòxics...). Res ha canviat.

Davant d’aquesta situació, i sent conscients que aquests partits polítics només es preocupen de debò quan els vots perillen, hem cregut oportú aprofitar l’ocasió de les eleccions per a denunciar-los, per a dir les coses pel seu nom: Iniciativa és còmplice de la repressió als moviments socials i polítics!!

La mobilització, el com i el quan

El lema electoral general d’IC-V és “d’esquerres per sistema”. Nosaltres li donem la volta i editarem un dossier, que difondrem per la xarxa sota el lema “repressors per sistema”.

El dia 10 de maig, un dia abans d’iniciar-se la campanya oficial, fem una crida a concentrar-nos davant les seves d’IC-V, amb una pancarta on hi posi “repressors per sistema”. Disposarem de cartells i octavetes, en format digital, que podreu imprimir per a difondre la vostra convocatòria i per a repartir en el decurs de la concentració. Evidentment, si cada col•lectiu prefereix dur a terme una mobilització i/o acció alternativa a la proposada, ens semblarà perfecte. D’altra banda, de no existir una seu d’IC-V a la vostra localitat, la plaça de l’Ajuntament o simplement, un lloc transitat i visible, complirà la funció.

EL PROPER 10 DE MAIG NO HI FALTIS!!

Alerta Solidària - Assemblea Antirepressiva de Ponent - Coordinadora Antirepressiva de Gràcia - Grup de Suport al Jove de Torà - Rescat

Cap comentari: