dijous, de maig 24, 2007

Un mes després de l'apunyalament a Sabadell

Passivitat dels Mossos d’Esquadra davant l’apunyalament del 13 d´abril.

Com tots i totes recordem el passat divendres 13 d’abril un jove de la CAJEI (conegut per la seva implicació en les lluites i reivindicacions de la seva vila) va ser apunyalat per un grup de coneguts provocadors de Sabadell i encara no hi ha hagut cap detenció ni novetats en la investigació. Des de la CAJEI constatem que tant els Mossos d’Esquadra com la Conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya han mantingut una actitud passiva tant davant dels fets succeïts, com de les contínues agressions a membres dels moviments socials del Vallès. La situació es troba, en aquests moments, pràcticament igual que un mes enrere.

No va ser fins que els mitjans de comunicació catalans es van fer ressò de l’agressió a Sabadell que els Mossos d’Esquadra van començar a actuar. Tanmateix, des d’un primer moment van minimitzar els fets que culminaren amb un company hospitalitzat i, encara més greu, el van pressionar a ell i al seu entorn en un intent fallit de presentar l’agressió com una baralla grupal.

Un mes després, des de la CAJEI fem una crida a la societat catalana perquè insti als Mossos d’Esquadra a deixar enrere aquesta actitud insultant i tant allunyada del concepte de justícia que diuen defensar.

-Exigim que es faci públic un informe que mostri si hi ha hagut algun avenç en la investigació.
-Exigim que els responsables de l’agressió siguin detinguts.
-Exigim un tracte digne a totes les persones que pateixen aquesta mena d’agressions.
-Exigim que s’acabi amb la impunitat dels grupuscles neonazis i pseudo-feixistes que actuen al Vallès des de fa anys.
-Esperem una resposta de comprensió i en positiu per part dels responsables de la informació pública al nostre país.

Així mateix, volem agrair als ciutadans i ciutadanes de Sabadell i al conjunt de periodistes i mitjans que en el seu moment van mostrar el seu interès i solidaritat davant l’estat del nostre company i la gravetat dels fets succeïts.

CAJEI
Països Catalans, maig de 2007

Cap comentari: