dijous, de juliol 12, 2007

Absolt el fotògraf barceloní Albert Garcia

Segons informa BarriSants, la fiscalia ha retirat els càrrecs contra Albert Garcia Gallego, fotògraf de mitjans com La Directa, Diagonal o La Burxa, poc abans de finalitzar el judici d'aquest matí. Albert Garcia estava acusat de violació de la propietat professional, coaccions, amenaces i danys; fins ara, la fiscalia demanava un any de presó per coaccions, divuit mesos de multa per danys i una indemnització de 660 euros.

Des que va ser detingut, fa dos anys, el fotògraf ha rebut nombroses mostres de solidaritat de diferents organitzacions sota el lema 'Llibertat d'expressió, Albert absolució'. Diumenge passat, per exemple, una vintena de persones van manifestar-se a la Rambla de Barcelona demanant l'absolució del fotògraf. Avui tampoc no l'han volgut deixar sol: Alerta Solidària i altres col·lectius havien convocat una concentració davant dels jutjats penals de Barcelona a les deu del matí, coincidint amb el començament del judici. A més, havien promogut el manifest 'Per la llibertat d'expressió i la seva absolució'.

La Brigada Provincial d'Informació de la Policia Nacional va detenir Albert Garcia el 19 de maig de 2005, després de cobrir una manifestació contra una constructora immobiliària. Segons Alerta Solidària, l'única prova que tenien contra Albert Garcia ers una suposada empremta trobada en un dels fulletons que es van repartir en l'acció.

Font: Vilaweb.cat