diumenge, de juliol 15, 2007

Milers de persones passen per l'acampada popular per un habitatge digne

Després de 3 dies d'acampada es pot constatar que una trentena de tendes han omplert el passeig de la plaça major, que centenars de persones han participat de les diferents activitats de l'acampada i que milers de persones han passat, s'han informat, han signat adhesions amb aquest projecte.
Malgrat el boicot de les institucions locals, que no només no han donat suport a aquesta iniciativa en defensa dels interessos dels i les sabadellenques, sinó que fins hi tot s'ha negat ha cedir qualsevol tipus de material per al desenvolupament de les activitats, l'acampada ha estat un èxit en tots els nivells: tant a nivell d'organització com a nivell de participació popular.
Punt per punt:
Divendres a les 7 de la tarda desenes de persones començaven a vestir el què ha estat aquesta acampada amb tendes, pancartes, fotografies, exposicions, punt d'informació, etc. Poques hores després ja començaven les primeres activitats: un magnífic conta contes que no deixà a ningú indiferent.
Dissabte de bon matí desenes de persones iniciaven la decoració de l'espai amb la construcció d'un xabola millor que l'habitatge al que molts podem aspirar i amb una "maquetització" popular que aixecà innombrables somrirues dels nens i nenes que hi van participar.
Ja a la tarda centenars de persones van participar dels diversos espectacles (tots ells amb un punt de crítica, diversió i sobretot aspiracions de fer reflexionar) de teatre, la xerrada- col·loqui i el reportatge. L'acte més massiu fou la xerrada en la qual van participar un membre del Seminari d'Economia Crítica TAIFA, un membre del col·lectiu Sostre Cívic, un membre de Barcelona Viu, un membre de V de vivenda i finalment una membre de l'organització.
Diumenge l'acampada seguia funcionant a tota màquina amb el torneig de volei i posteriorment el dinar popular on una cinquantena de persones han pogut gaudir d'un magnífic dinar ecològic cortesia de la cooperativa "El teixit de la terra". Posteriorment diversos cantautors han amenitzat la vetllada.
A poques hores de l'activitat que clourà l'acampada: LA QUARTA ASSEMBLEA POPULAR PER UN HABITATGE DIGNE, podem constatar que una espurna comença a omplir els carrers de Sabadell, esperem que segueixi així.

Ni una casa buida ni una persona sense sostre!

----------------------------------------------------------------------
RESOLUCIONS DE LA 4arta Assemblea per un Habitatge Digne de Sabadell
Valoració de l'acampada:

Prop d'un centenar de persones han valorat molt positivament l'acampada d'aquest cap de setmana tant per l'èxit a nivell de participació popular, de les activitats com per l'èxit de la primera activitat de presentació pública de l'Assemblea per l'habitatge.

En general s'ha considerat com un primer pas en la llarga lluita en defensa del dret a un habitatge digne i de l'autoorganització social per tal d'aconseguir-ho.

Noves propostes de treball:

- Es continuarà amb la tasca de difusió d'aquesta assemblea i de les seves propostes a través de parades, activitats, etc. per tota la ciutat.

- Es seguirà cercant adhesions de persones i entitats a través de signatures, després de què centenars de persones signessin durant el cap de setmana.
- Es començarà a treballar en base a 12 propostes per canviar la situació a nivell municipal. Entre aquestes podem destacar: una major transparència en la gestió pública d'habitatges i del sòl, una major intervenció municipal , la publicació de les cases buides de la nostra ciutat, la creació de cooperatives d'habitatge i la cerca de mesures urgents per les persones en situacions extremes degut a la impossibilitat d'accedir a un habitatge.

- En aquest sentit, es convoca la societat sabadellenca a mobilitzar-se el 6 d'octubre a la nostra ciutat, coincidint amb la data en què plataformes d'arreu també ho faran.

- Finalment, es preparen noves mobilitzacions, tant dia a dia, com en dates puntuals, com per exemple les properes festes locals del mes de setembre.

Aquesta assemblea es reunirà de nou el dissabte 25 d'agost a les 18.00 al casal Pere Quart.

Cap comentari: